Základné potraviny do kuchyne: nákupný zoznam na začiatok
Ktoré základné potraviny je dobré mať neustále v chladničke a aké v komore?
Z čoho sa dá variť ľahko, rýchlo a na tisíc spôsobov?
Aby sa vám vo vašej kuchyni lepšie žilo, pripravila som vám jednoduchý, krátky nákupný zoznam s veľkými možnosťami.
Základné potraviny – trvanlivé
- cestoviny – niekoľko druhov
- ryža – dtto
- konzerva tuniaka v kvalitnom oleji
- paradajkový pretlak
- hladká múka
- olivový olej
- dobrý vínny ocot
- soľ, cukor a koreniny
Základné potraviny – chladené
- mlieko
- maslo
- kyslá smotana
- šľahačka
- kúsok parmezánu
- vajcia – kopa vajec
Základné potraviny – mrazené
- čerstvé pečivo v ľubovoľnom množstve
- mrazený mladý hrášok
- mrazená kukurica
S touto výbavou uvaríte najmenej dvadsať vecí bez veľkého premýšľania. Ale ak si z popoludňajšej prechádzky z práce smerom domov donesiete niečo čerstvého, ako napríklad kúsok sezónnej zeleniny, alebo mäsa, rozšíria sa vaše možnosti exponenciálnym radom.
Viem, že mi neveríte. Poďte si teda vyskúšať malé duševné cvičenie. Smiete pritom používať pomoc priateľa na telefóne, vyhľadávanie na google a vašu obľúbenú kuchárku:
Vymyslite aspoň päť jedál pripravených len z môjho zoznamu základných potravín a ďalších päť jedál, do ktorých môžete pridať paradajky, uhorky, marhule alebo kúsok kuracích pŕs.
Zistíte, že to vôbec nie je tak beznádejné, ako to vyzerá.
Pridaj komentár